Silvano Pedrollo elnyerte „a munka lovagja” kitüntetést a vállalati és szociális tevékenységekben elért sikereiért

06/06/2013 A köztársasági elnök,Giorgio Napolitano kinevezte Silvano Pedrollót a Munka lovagjává másik 24vállalkozóval egyetemben, akik kitüntetést kaptak, amiért dicsőséget szerezteka „made in Italy”-nak: a választás egy hosszú és alapos kiválasztási folyamat utántörtént meg és június 2-ának, a Köztársaság ünnepének előestéjén hirdették ki. Azindíttatás, mely Napolitanót  cégünk alapítójánakkinevezésére késztette, többek között az 1974 óta működő csoport létrehozása,mely napjainkban az elektromos szivattyúgyártásban élen járók között szerepeltöbb mint 2,5 millió eladott példánnyal világszerte, és a napi elkötelezettségaz innováció és nemzetköziesítés, az oktatás és a fontos kapcsolatok tiszteleteiránt.

De a választásbanNapoletanót minden bizonnyal Silvano Pedrollo folyamatos emberbarátitevékenysége is befolyásolta, mellyel bizonyítottan a rászorulók mellett állminden kontinensen. Tevékenységének központjában nem csak a víz mindenkiszámára való biztosítása iránti vágy áll, mely az élet forrása éselidegeníthetetlen emberi jog, de az a meggyőződés is, hogy a kultúra és atovábbképzés a fejlődés alappillére.

A Pedrolloszámos országban valódi segítséget nyújtott Bangladesh-től Brazíliáig,Afrikától Indiáig és Dél-Amerikáig, nem beszélve Albánia, Georgia és más keletiországok növekedéséhez való hozzájárulásáról, és ne feledkezzünk meg azegyetemek számára nyújtott ösztöndíjakról és a társadalmi témákról sem Veronaterületén.